Ongeschreven Regels Seminar

13 november 2008

Ongeschreven regels

Iedere manager weet het: de ongeschreven regels bepalen voor een enorm deel het succes of falen van een veranderinitiatief. Tijdens dit seminar krijgt u meer grip op deze ogenschijnlijk ongrijpbare kant van de organisatie!

Herkent u zich in één van de volgende uitspraken?

  • “We maken duidelijke afspraken maar mensen doen iets anders, hoe kan dat?”
  • “Ik weet dat het eigenlijk moet maar ik geloof er niet meer in.”
  • “We gaan samen. Hoe behoud ik het beste uit verschillende culturen?”
  • “We doen het vreselijk goed maar aan welke factoren hebben wij ons succes te danken?”

Tijdens dit seminar krijgt u diep inzicht in de gedragspatronen in uw organisatie. Bovendien leert u de samenhang van de gedragspatronen met de resultaten van uw organisatie te zien. Tot slot krijgt u een doorkijk in wat u kunt doen ter (verdere) verbetering, om de door u gewenste verandering te realiseren.

Wanneer u geen grip heeft op de ongeschreven regels in uw organisatie is de kans heel groot dat u of uw organisatie onbewust toch disfunctioneel gedrag blijft herhalen terwijl u denkt vooruit te komen. U bent later verrast door onverwachte weerstanden, tegenvallende resultaten, onvoldoende rendement op uw inspanningen.

Tijdens het ongeschreven regels seminar, maakt u kennis met de ongeschreven regels en staat u stil bij de effecten daarvan op het succes van uw organisatie.

Naast een plenaire sessie met ongeschreven regels-expert Dr. Johan Boudewijns, zijn er breakout sessies, waar we samen de vertaalslag maken van theorie naar uw situatie.

Bent u benieuwd

  • hoe u ongeschreven regels kunt herkennen?
  • hoe u het ongrijpbare in uw organisatie kunt beïnvloeden?
  • hoe handig èn onhandig ongeschreven regels in uw organisatie zijn?

Schrijf u dan in voor het seminar.

Wil u meer weten over de Boudewijns & Roemen Groep kijk dan op www.br-groep.nl.